Cloud Contact Center

Haal de geavanceerde, gebruiksvriendelijke hulpmiddelen in huis die u nodig hebt om de prestaties van uw callcenter te beheren, te meten en te optimaliseren.

Zonder de juiste hulpmiddelen kunnen moderne callcenters een chaos zijn. Routering op basis van vaardigheden. Optimalisatie van de inzet van personeel. Via alle kanalen komt er interactie met klanten binnen, van gesprekken en e-mail tot chats en social media. Gelukkig is er een product dat u kan helpen orde te scheppen in de chaos en het proces efficiënter te maken. Het gaat om MiCloud Contact Center van Mitel.

 

 


Met MiCloud Contact Center profiteert u van alle voordelen van ons callcenterplatform, dat in de cloud wordt gehost voor meer flexibiliteit, betrouwbaarheid en lagere kosten.

U kunt hiermee personeel vrijmaken, de kwaliteit van de verleende service verbeteren en slimmer werken. Bovendien wordt dit product geleverd met Interactive Voice Response (IVR), Automatic Call Distribution (ACD) en een hele reeks productiviteits-apps om uw callcenter nog waardevoller te maken voor uw organisatie.

Ga met ons in zee om klantinteractie naar een hoger niveau te tillen.

Alle typen en formaten

Ondersteuning voor grote en kleine, formele en informele en inbound en outbound callcenters

Geschikt voor meerdere kanalen

Treed via één interface in contact met de klant via de telefoon, chat, e-mail, SMS of social media

Wees flexibel

Ondersteun naadloos meerdere sites en externe agenten

Verhoog de productiviteit

Stroomlijn de werkzaamheden door middel van bewaking, rapportage, voorspelling, hulpmiddelen om agenten productiever te maken en meer

Maak kapitaal vrij

Verlaag de kosten van hardwaregebruik, onderhoud en IT-personeel

Wees gerust

Profiteer van de verbeterde betrouwbaarheid en redundantie van een cloudoplossing